pátek 2. května 2008

Trocha informací a statistiky

Zdravím,
rozhodl jsem se sepsat krátké povídání o stavbě divu. Nejdříve bych chtěl vysvětlit, jak je to s pořadím divů. Většin z vás hodnotí pořadí závodu o div světa dle tabulky ve statistikách, která je setříděna podle levelu divu. To ovšem zcela nevystihuje reálnou situaci. Jak snad víte, 100. level divu stojí:

1 000 000 1 000 000 1 000 000 193 630

viz http://help.travian.cz/index.php?type=faq&mod=382
Proto je třeba mít postavené sklady s kapacitou minimálně na 1 000 000 surovin. S normálními sklady by toho bylo těžko dosaženo, ale v natarksé vsi lze stavět velké sklady. Ty mají kapacitu 240 000 surovin. Pro 100. level divu je tak třeba postavit například 4 velké sklady a nějaký ten malý k tomu. Postavit sklady samozřejmě trvá nějaký čas. Velký sklad je dokonce budova, která se staví nejdéle. Například 20. level velkého skladu trvá postavit:

12 hodin, 29 minut a 15 vteřin.

Viz. například: http://help.travian.cz/index.php?type=faq&mod=317
Časy je ovšem nutné vydělit dvěma, protože od natarů na serveru s2 se staví v natarské vsi 2x rychleji.

Na postavení divu stačí sýpka na 193 630 obilí, nicméně v praxi se staví větší, aby šlo snadno zásobovat hladové krky v divu.

Proto pořadí není dáno postaveným levelem divu, ale časem, který je nutný pro dostavení skladů na kapacitu 1 000 000 surovin + časem nutným pro dostavění divu světa.

Dále do toho samozřejmě zasahují bourací armády, které při správném použití mohou zcela změnit pořadí. Jelikož se kromě začátku zatím příliš nebouralo, nelze nyní dělat jakékoliv předčasné závěry, kdo vyhraje. Šancí má stále většina stavitelů.

Článek rád doplním o další informace, na které se ptejte v komentářích. Nicméně je doufám jasné, že sem nemůžu napsat momentální kapacitu našich skladů či sýpky. Byla by to příliš cenná informace pro soupeře, jak na tom doopravdy jsme.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Myslim, ze to je vycerpavajici info :)

Andy řekl(a)...

Jo, taky sem se docela vycerpal nez sem to docetl... :-) Diky. Btw s tim nazved divu uz asi nic nebude co :-)

Unknown řekl(a)...

sorry, uz nebudu pit :-) jarmo