neděle 11. května 2008

SEVER na kolenou ?




Po našem pátečním řádění u Kodlodota začal SEVER přesouvat svoje podpory do divu Severka. Pokus to byl sice hezký, ale aliancím na jihu neunikl :) Vedení C.A nelenilo a poslalo několik svých hráčů na kontrolu pevnosti zdiva do tohoto divu.

A jak to dopadlo ?

Pro SEVER špatně, ostatně posuďte sami

http://travilog.org.ua/cz/7900559/aebde0eb80229536da0f7b04a9ba365e
http://travilog.org.ua/cz/2960216/287e16b7bf5dcb327d2d7ef3a5c9f5ca
http://travilog.org.ua/cz/3165624/c431f015cf5166dd4e92656a74d5aa28
http://travilog.org.ua/cz/4530456/c5ffde523b3bd157ccbda8e072191b61
http://travilog.org.ua/cz/9447140/9d86646f19e64d8fd0c9e6304acabf33
http://travilog.org.ua/cz/8212952/4692f51b5b47ec0fc01924fa94454b5b
http://travilog.org.ua/cz/6874985/599ea9d1353ae86f067cebdd18475392
http://travilog.org.ua/cz/3094835/bd1279ec06ab44aa7fc194cfa037f65f

Update: ještě jeden zapomenutý
http://travilog.org.ua/cz/9124626/9bf705836dccdd9ba4b5d1bea433be3f

(k dokonalosti útoků JU tomu sice ještě kousek chybí, ale i tak dobrá práce)

32 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak teď se ještě podívat na vedoucí div Tajemství Asgardů aby neměli takovej náskok a hlavně bránit náš div.

Anonymní řekl(a)...

omg, tady je plakat sever vs. jih a ty bys boral div CA:)
jih drzi pri sobe, ok?:)

Anonymní řekl(a)...

Tak pokud to nepsal nejaky buritel ze strany severu, tak mi je celkem lito, ze nekteri lide nechapou, ze jih drzi pri sobe a ze vitezstvim je vyhra jakehokoli divu z jihu.

Poku se zacneme borit my na jihu navzajem, tak to potom dopadne tak, ze to vyhraje sever - uz si to konecne uvedomte.

couda22

Anonymní řekl(a)...

jestli tomu dobre rozumim, tak DS na prvnich trech mistech jsou "spojenci". Pokud vse pujde jako doposud, tak nas vlastni DS nevyhraje. Proto se ptam ... stavime maximalni rychlosti? Pokud ne, co je potreba, vic surovin?
Mekon

Anonymní řekl(a)...

Prostě mi nejdeme tak aby jsme vyhrali mi, a ne někdo ze severu což je na... . To zas někdo blbě pochopil cilem hry je postavit co nejrychlejc div na level 100 a to ne tak, že si to budeme rozdělovat na sever a jih. Vidim, že to můžu zabalit a to sem přesvědčoval jiny lidi ať hrajou dál.

Anonymní řekl(a)...

@anonym nade mnou - pises tady nejaky nazor a ani se pod nej neumis podepsat. To je pekna srabarna. Proc jsi se nepodepsal?

Mame tedy napsat Antics, CA a Keriu ze muzou vesele nicit nas div, ze si na spojence jen hrajeme? To si vazne myslis, ze tito spojenci nemaji bouraci armady, aby nas poborili?

couda22

Anonymní řekl(a)...

Pro me to je prvni zkusenost s Travianem, a tak jsem myslel, ze pri stavbe DS je to vsichni proti vsem. Ted uz je urcite pozde menit zapocaty system Jih vs Sever, ale sam za sebe muzu rict, ze pocit byt na vitezne strane (zatim to vypada na Jih) se zdaleka nevyrovna pocitu byt ve vitezne alianci.
Mekon

Anonymní řekl(a)...

Já bych napadl všechny, co jsou s budováním před námi. Kamarádství stranou, už jdeme do finále, a máme šanci to vyhrát, sever je už mimo hru a teď si to musíme srovnat mezi sebou. Nehrál jsem rok na to, abych pak koukal jak to spojenci vyhrajou, když to mohu vyhrát já! Co vy na to?

Unknown řekl(a)...

Bezte vsichni do nekam. Pokud to bude tak jak rikate jediny kdo by vyhral bych byl ja a Misio.Kdyby neplatilo co plati, uz sme davno mychali maltu na nove sklady

Jarmo

Anonymní řekl(a)...

Aspoň by to byl nějakej boj a ne tohle přenechání 1. místa někomu jinýmu... Já hraju za JU a ne za Kerio a CA...

Aureliano b. řekl(a)...

Zdravim,
měl bych pár připomínek k diskuzi:

- podepisujte se

- uvědomte si, že Sever ještě bourací armady neposlal. Když se teď popereme mezi sebou, stačí jim pak poslat bouračky na vítěze.

Ke kometářům:

"Prostě mi nejdeme tak aby jsme vyhrali mi, a ne někdo ze severu což je na" .

Tady se asi lišíme v chápání, co znamená my

"To zas někdo blbě pochopil cilem hry je postavit co nejrychlejc div na level 100 a to ne tak, že si to budeme rozdělovat na sever a jih."

Rozdělení na Sever a Jih si nikdo nevymyslel, ale vyplynulo ze hry samotné, stačí trochu sledovat dění na serveru.

"Vidim, že to můžu zabalit a to sem přesvědčoval jiny lidi ať hrajou dál."

No byl bys radši, kdybys to musel zabalit, protože náš div by byl bez šance na výhru někde na dně?

"Pro me to je prvni zkusenost s Travianem, a tak jsem myslel, ze pri stavbe DS je to vsichni proti vsem."

Pokud se koukneš na jiné servery, vznik velkých koalic s několika divy je normální jev. My máme štěstí, že jsou aspoň obě strany vyrovnané, ikdyž to podle dosavadního průběhu nevypadá. Nech si vyprávět třeba o koalici HIVE z prvního věku na serveru cz1.

"Nehrál jsem rok na to, abych pak koukal jak to spojenci vyhrajou, když to mohu vyhrát já! Co vy na to?"

Jakože vyhraješ ty osobně? Máš snad svů div?

Chápejte že ta spolupráce se nezrodila ze dne na den. Vžijte se do situace, že se se svým sousedem spojíte proti silnému nepříteli. Spolu plánujete, vyměňujete si reporty, posílate podpory, na ICQ hodiny řešíte různé situace. Po tom, co nepřítele porazíte, se pustíte do souseda, protože jste přišli vyhrát?

Samozřejmě dále pište své názory, jsem na ně zvědavý. Samozřejmě smysuplné argumenty jsou vítány.

Anonymní řekl(a)...

Vedení našich aliancí si možná vyměňuje reporty, ale řadoví hráči vidí jen, že se 30000 imperiánů rozbylo o náš div s neznámým počtem vojáků... Jak už to někdo psal u nás na fóru: "postaveno zabaleno děkujeme", sice se pak reporty objeví na konci, ale to je, uznejte, už k ničemu. Takle je ta hra celkem dost nudná a člověk už posílá podpory a obilí jen z musu. Teď navíc, když pravděpodobně první div lvl 100 postaví CA, je všechna námaha k ničemu.

wraiths

Aureliano b. řekl(a)...

S tím, že jsme zveřejnili málo plných reportů souhlasím, jdu to napravit.

Anonymní řekl(a)...

díky

wraiths

Anonymní řekl(a)...

1) CA sice má DS nejvyššího levelu, ale kdo ví jak jsou na tom se sklady atd. Nic není straceno ;)

2) Problém vidím i v aktivitě samotných řadových hráčů. Ano, chápu že jste nespokojení a neinformovaní, ale kolik z vás šlo třeba na IRC a ptalo se jak na tom jsme? Kolik z vás nabídlo Aurelianovi pomoc s plánováním útoků nebo kolik se vás dobrovolně přihlásilo na špehování cizího DS? Naše vedení neumí čís myšlenky a nedonutí vás nijak k aktvitě. Sami musíte chtít a sami se musíte snažit.
Pokud si někdo myslí, že smazáním účtu pomůže alianci, tak ať si napustí kýbl studenou vodou a pořádně si v něm namočí hlavu alespoň 3x na 15 sekund.

Dawrin

Anonymní řekl(a)...

Anonymni prispevky nebudou brany v potaz - clovek, ktery tady vytrubuje, jak chce vyhrat a pritom se ani nedokaze podepsat pod svuj nazor je mi ksmichu a je to srab, ktery si vyhru nezaslouzi. Osobne si myslim, ze tyto anonymni prispevky jsou provokaci ze strany sopere.

Jinak nechapu, co porad blbnete. Do konce zbyva jeste pomerne dost dni - 12, pokud nebude sever bourat jih. Za tech 12 dni se muze situace jeste hodne zdramatizovat - budte si jisti, ze sever nejake bouraci armady ma a ze je (brzo) pouzije. Tim se urcite jeste cela situace zdramatizuje.

Jinak je pravda, ze to je nuda. Clovek porad posila obili a vojacky do divu a nic z toho nema. Stejne jsou na tom bouraci - jak idioti delaji nekolik mesicu bouraci armadu, pak ji 1x nekam poslou, ukaze se jim "zadny z tvych vojaku se nevratil", pokud k tomu jeste pribyde pekna hlaska o snizeni nebo zbourani budovy, tak maji radost a to je vse.

couda22

Anonymní řekl(a)...

Mozna to chtelo nekde zminit, ze kerio, Antics, CA, a jejich div patri taky pod jizni unii(jih)
Nebo to spatne chapu a je to jen na vzajemne toleranci "vy nechte nas my nechame vas" kdo lip stavi vyhraje???

Kolik

Honzyk řekl(a)...

(sollen, CA)

Ahoj vsem,
dekuji za castecnou poklonu. Nezapomente, ze jsem jeden a pul aliance na vibuh jakem miste a proto nase bouracky nebudou dosahovat tech vasich holt. Ale i tak slusne zdrzeni, ja to povazuji za uspech.

jinak patrime pod Jih a jsem rad, protoze na rozdil od Severu (alespon hracu, se kterymi jsem mel tu cest komunikovat), mam na strane Jihu spoustu znamych, kterych si obrovsky vazim za to, co dokazali, predevsim pak skupinove.

je treba rici, ze toto je tymova prace. A pokud nekdo zacal rozdelovat server na dve casti, pak sever. A jih jen ukazal, ze umime drzet skotecne pri sobe.

Mozna nekdo namitne, ze se mi to mluvi, kdyz vedeme, ale to se muze kdykoliv zmenit. nezapomente, ze na nas chodi nejsilnejsi utoky nataru, a tim, ze vedem, jsme v centru zajmu asi nejvice. Nebudu komentovat, jak jsme na tom s obranou ci sklady, protoze je toto moc verejne, nechte se prekvapit.

Rozhodne mne mrzi, kdyz vidim utoky spojeneckych hracu. My to berem jako hru celeho jihu a je nam jedno, kdo vyhraje. To, ze stavime vice divu naraz, je spise strategicky tah pro pripad poskozeni nejakeho spojeneckeho divu.

sollen, -=C.A=-

Anonymní řekl(a)...

Já myslím, že byste se měli porubat - to přece nebude pořádný pocit z výhry, když vyhraje dejme tomu CA - to pak JU a Kerio utřou nos? To bych si nenechal líbit :)

Camling

Aureliano b. řekl(a)...

to camling: napsal bych to same severu, ale jeste tam asi neni co boural, leda div:-D
pockame si na vase bouracky a pak uvidime, jestli to bude stale tak horke..
preci jen si myslim, ze je lepsi resit, ktery div jihu to vyhraje, nez jestli vubec div severu, tak si to uziveje;)

Anonymní řekl(a)...

Jo, treba League uz nos utrelo... ale neni to poprve, uz si zvykaji.

Anonymní řekl(a)...

K anonymu nade mnou - tak zrovna to je taková poznámka o ničem - bez podpisu, snaží se setřít a nedaří se - koukni na aureliana, jak mu to jde :)

Anonymní řekl(a)...

kruci, podpis Camling :)

Coroner řekl(a)...

Tak napisu Vam svuj nazor na tuto hru.
Nehraji tuto hru pres rok, abych se dival jak vyhraje treba nejaky C.A nebo K+A a my jim to dovolili protoze to jsou spojenci... a kde je mame napsane jako spojence??? sou v JU ?
nejsou...
Takze vlastne zasobuji nas DS, posilam tam vojaky jen tak ze srandy, abych se dival jak vyhraje cizi DIV ??
Co to je sever proti jihu ?? to jako vyhraje pulka s7, protoze pulka je na jihu a pulka na severu?? jaky to ma smysl ??
Pro me osobne to neni zadna vyhra, kdyz vyhraje cizi div z jihu...
Snad se snazime to vyhrat my ne ?? oni na nas taky neberou ohledy.. maji sve spojence a stavi si svoje... jedine v cem nam pomahaji je, ze utoci na sever...
Prestavam chapat smysl hry..
..za svuj nazor se nestydim !!!
Coroner

Anonymní řekl(a)...

@Coroner - ja chapu, ze ty to vidis ze sveho pohledu, kdy jsi v podstate odriznut od deni, ktere probihalo mezi CA, JK a K+A.

Takze ti to zkusim osvetlit - bourani severu nebyly zadne solove akce techto 3 alianci, vse bylo peclive spolecne konzultovano a to z nasledujicich duvodu:

1) aby se nahodou zbytecne neboural nektery div severu 2x

2) aby doslo k bourani vsech divu severu v relativne stejne dobe (tj. aby se nestihla presunout obrana z pobouraneho divu do nepobouraneho)

Rozdeleni sever vs. jih v podstate zavel Kachna, velitel DFX.

JK a CA uzce spolupracuje uz dlouho, v podstate od valky s CAMORRou. Kerio v teto valce taky pomahalo podporama. JK a CA jsou nasimi dlouhodobimi spojenci.

Takze ted znas okolnosti a na jejich zaklade si sam rozhodni, jestli clovek dokaze "5 minut pred koncem" hry obratit a poslat to na spojence/kamarada.

Pokud bude jistota, ze vzajmenym poborenim divu jihu nevyhraje sever a CA, JK a K+A bude souhlasit, ze si to vzajemne rozdame, tak se klidne porezte, me to je suma fuk. Me to je v podstate suma fuk uz ted, pokud me nebudete otravovat nesmyslnyma zprava.

couda22

Coroner řekl(a)...

Vim ze jsme s nimi spolupracovali uz delsi dobu, ale tedka jedou oni za sebe i my za sebe..
Proste, kdyz to vyhraji treba C.A, tak mne to prijde jako prohra pro nas... ne nejaka vyhra jihu...
Ty utoky je dobre, ze se naplanovali spolecne, takhle je jako spojence brat muzeme, ale uvedomte si vsici uz, ze jsme TRI RUZNE SPOLECENSTVI ALIANCI a vyhrat to muze jen jeden !!
Zatimco sever je jeden obrovsky, ktery tech divu stavi nekolik, pro ne by to byla vyhra uz u jakehokoliv divu....
Proto beru jako prohru zda to vyhraje C.A nebo K + A !!
tod muj uprimny nazor...

Coroner

Anonymní řekl(a)...

Já teda nevím jak vy, ale pro mě není problém poslat obilí do divu JK když je tam potřeba víc než u CA nebo stejně tak obranu. Beru to všechno jako "naše divy" a je mi jedno, ve které ze tří aliancí jsem. Věřím tomu, že tohleto společenství má nějaký význam a nevím, proč by se to mělo měnit jenom proto, protože se blíží konec serveru.) Je to jen hra, tak proč ji nedohrát v týmovém duchu:)

Artemisska (vlastník účtu Jarin)

Anonymní řekl(a)...

Jak jsem psal - me uz je to jedno. Klidne se poborte navzajem, pokud na to mate bouraci armady a nechte to vyhrat sever.

Teprve ted jsem pochopil taktiku severu - oni schvalne cekaji, az se zrubnem navzajem a pak uz nas jen dorazi svymi bourackami a budou mit vitezstvi v kapse.

couda22

Coroner řekl(a)...

mne uz je to taky jedno... chci ze hry jeste neco mit, proto sem se rozhodl, ze neposlu svou army na cizi DS, aby mi dosla zprava "zadny z tvych vojaku se nevratil", ale rozbiju ji o nejakeho top hrace z nepratelske ali... to pro me bude vyhra... ;)

Coroner

Honzyk řekl(a)...

pratele, kamaradi, coudo,
jak se tu pise - za 5 min 12 nam to nesmi byt jedno. ja to chapu tak, ze pokud se pustime navzajem do sebe, tak sever vyhral - moralne. s coudou vse konzultuji, vse s nim resim a musim rici, ze tak, jak jemu to pali ohledne strategie, jsem na serveru poznal malo hracu. Kde jsme my ziskali naskok, to ted nemuzeme rozebirat (az skonci server ano a rad), ale co chci rici - hraci, kteri nesledovali deni na severu celou dobu, nebo minimalne posledni pulrok, nemohou bohuzel chapat, jak se situace vyvinula (sever proti jihu). me to, ze bychom se porubali navzajem, putna neni. Protoze z principu veci nepujdu proti hracum z jihu, protoze vim, ze za svym divem divem nechali kus opravdu poctive driny a ze to, ze sever zatim nevyhrava, je predevsim kolektivni vitezstvi.

takze hracum, kteri lateri - pokud neznate historii, beru, ze se to zda divne, ale drzte se prosim nastavenych pravidel. hracum, kteri znaji nasi dlouhodobou spolupraci - dekuji za podporu a i na nas se muzete spolehnout. Pokud vyhraje napriklad JK, ja osobne to budu brat i za svoje vitezstvi a doufam, ze i oni cast spolecne snahy oceni.

sollen, CA

Anonymní řekl(a)...

cavte,
ono nieje celkom pravda, ze za rozdelenim SEVER vs JUH je kachna. Ono sa to formovalo nejak postupne, ked sa pozrieme ako sa vyvijali vzajomne spojenectva. Este pred vojnou League vs Kerio a daleko predtym nic take neexistovalo. Sever medzi sebou valcil dlhy cas... jednak boje s camorou ale aj DF vs PHX napr. neskor DF - PHX vs VRE, AS vs League jeden cas sa mi vidi atd... tych konfliktov bolo neporovnatelne viac ako na Juhu(o vojnach Keria a Antics neviem, ale mozte ma opravit) JK bojovali dost a aj CA(proti camora) asi ale vzdy smerom von ako vo vnutri Juzanskych aliancii.

Preto tvrdit ze niekto umelo postval cely sever proti juhu a tak sme sa ocitli tu nieje celkom presne, ale nie je podstatne ako to vzniklo... uz sme toho proste sucastou.

K reakciam clenov JU nato ze vyhra iny juzny div ... chapem to ale ja uz rozdelujem aj dobrych hracov na
1. Tych co boli pri vsetkych dolezitych diplomatickych rozhodnutiach a chapu kolko usilia stalo to a ono
2. Tych, ktori perfektne hrali svoj ucet ale nezapajali sa extremne do medzinarodnej politiky.

Je jasne ze druha skupina nechape, ze ako je mozne ze nema vyhrat prave ich div ked oni urobili vsetko co sa od nich cakalo. Bohuzial 1 skupina si bolestne uvedomuje ako "malo" staci nato aby vyhrala druha strana :D a kolko to stalo namahy aby sa docielilo toho co tu je atd... ale osobne nemam problem ak sa chce Juh pomastit ;)

najazdnik DF-PHX

Aureliano b. řekl(a)...

Najazdnik to popsal poměrně pěkně. Řekl bych, že vztahy existují asi na třech úrovních:

1. Hráči - sousedi.
To je spolupráce, která je důležitá pro každého. Každý potřebuje aspoň jednoho dobrého souseda, na kterého je spoleh, který ho zastoupí, pošle mu podporuv nouzi, pomůže mu přebrat nepřátelskou vesnici. Sousedská spolupráce je asi základním kamenem travianu.

2. Aliance - sousedské.

To je vztah na úrovní aliancí. Spolupráce je ze začátku spíše náhodilá, pokud si vedení a jednotliví hráči padnou do oka, může se kooperace prohloubit, aliance si posílají podpory, koordinují svou politiku. Takové spojenectví vnímají pozitivně i jednotliví hráči, protože vidí konkrétní výsledky spolupráce - podpory, dobčí sousedi atp.

3.Vznik větších bloků aliancí

Zde nastupují šedé eminence - diplomaté, vznikají tajná koaliční fóra atp. Vzniká spojenectví aliancí, které spolu přímo ani nesousedí. Hráči nijak nevydí konkrétní výhody tohoto společenství. Při tom si neuvdědomují, že například v probíhající válce vyhrává jeho aliance také proto, že vzdálená spojenecká aliance útočí na stejného nepřítele z druhé strany a tím rozptyluje jeho pozornost a znesnadňuje organizaci podpor a podobně. Vždy je velice obtížné bojovat na více frontách. Tyto mocenské bloky mají velikou sílu a rozhodnutí jejich diplomatů mohou mít za důsledek například zničení aliance prakticky přes noc. Samozřejmě tyto bloky stojí proti sobě a často nastávají jakési závody ve zbrojení, kdy na nového spojence v jednom bloku zareaguje konkurenční blok hledáním dalších spojenců, protože cítí hrozbu přesily z druhé strany. A tak pořád dokola. Vznik dvou velkých bloků jako "Sever" a "Jih" je v travianu poměrně častý jev a rozhodně lepší, než vznik jednoho bloku z TOP aliancí, který pak staví třeba 8 divů prakticky bez konkurence. Viz například první věk na serveru cz1.