čtvrtek 22. května 2008

Div C.A značně pobořen



Událost, která se delší dobu předpokládala, přišla v úterý brzo ráno. Lákadlo v podobě nízké obrany zapůsobilo a SEVER si tak k C.A přijel pro laciné vítězství.

K útoku není příliš co dodat, standard SEVERní organizace. Beranidla nikde, katapultů málo, ale nakonec to stačilo a o to tu běží. ("pár" beranidel tam přeci jen bylo, ale posílat je na germána byla zbytečnost, u římana by jejich účinnost byla mnohem větší)

Přikládám reporty, v kterých došlo na bourání

http://travilog.org.ua/cz/8669531/b9d28617512576de64e17356bf3ed2be









C.A tak velice pravděpodobně předčasně ukončila svoje dílo a je mimo hru.


Co dodat ?


Snad jen, že tato aliance odchází s hlavou nahoře !


  • volba germána jako stavitele

  • perfektní organizace přebrání vesnice i plánů

  • okamžité vykatapultování nepotřebných dolů

  • obrovský počet vojska v divu na jednoho člena aliance

  • atp...

Děkujeme.

29 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

je mi velice líto, že tento div spřátelené ali byl takto poničen :-( ... ale myslím si že se rozhodně nemají za co stydět!

lkpr

Anonymní řekl(a)...

Sever si potreboval zvednout sebevedomi a tak k tomu hrdinne vyuzil toho nejmenciho.

Z 2

Anonymní řekl(a)...

No co dodat :) Už jsem se začínal bát, že CA to skutečně postaví, což by aspoň v mých očích udělalo z celé hry opravdu bezcennou ztrátu času. Možná ale, že mé nesympatie vůči této alianci jsou naprosto neopodstatněné.

Buď jak buď, vítězství v rukou Keria nebo JK je "přijatelná varianta".

Pro7

Anonymní řekl(a)...

Došlo k tomu, co každý čekal...odlákal pozornost severu od K+A a JU.

Ale sever ještě má rezervy, tudíž není všem dnům konec.

ON

Anonymní řekl(a)...

Aliance CA je alianci, ktere si nesmirne vazim. Antics, JK i Kerio velmi dobre vedi, ze kdyz byla potreba pomoc s podporama, tak CA nikdy nevahalo je poslat. Navic je to aliance, ktera nevahala jit utocne do valky s CAMORRou a tim JK velmi pomohla.

S jejich vedenim se mi vzdy dobre spolupracovalo, jsou to skveli lide, kteri nemysli jen na sebe. Osobne jsem jim pral vyhru ze vsech nejvice.

couda22

Anonymní řekl(a)...

Pekny den,
K utokum uz nemusim nic dodat, hlavni logy i s komentarem tu jsou, takze muzu pouze pochvalit Sever za docela slusne doprovodne armady, jen tam mohlo byt vic katu a beranidel nebo spis jsem jich tam vic cekal ;-).

2Pro7: Ted si mi trosku pripomnel stareho znameho xxmuf01xx :-D (neber to zle). Jen by me zajimalo, cim jsme si tve nesympatie zaslouzili?

2Couda22: Diky, pekne jsi to napsal. Tohle vzdycky zahreje u srdce :). Kazdopadne si myslim, ze bys to nemel takhle "hazet jen na nas", cely Jih spolupracuje v podstate odzacatku naseho spojenectvi perfektne, Sever to uz jiste vi take ;-).


Goodfree --C.A--

Anonymní řekl(a)...

Sever si potreboval zvednout sebevedomi a tak k tomu hrdinne vyuzil toho nejmenciho.

Tak tady si přestřelil :).
Rozhodně se nejednalo o pouhé zvedání seběvědomí. CA nám vzalo reálnou šanci na to, aby jsme dostavěli stý lvl divu světa a to cca 30 hodin předtím, než by se z naší natarky stala nedobitná pevnoust a armády které nám způsobylynemalé škody by se zdaleka nedostaly tak hluboko do natarky (no koho by to nenaštvalo :). Čili, rozhodně se nejednalo o zbabělý útok na nejslabšího člena jihu, ale spíše o vyřizování účtů mezi dvěma aliancemi. A ikdyž to nebyl dokonalý útok, jsem rád že mohu CA popřát více štěstí na jiném serveru :)

Anonymní řekl(a)...

Goodfree:
Já to neberu nijak zle. Co se týče camorry(muf) - byla to dobrá aliance. Vzpomínáme na ni do teď:) Možná, kdyby se věnovali více svému růstu a byli trochu odvážnější (rozvoj), vše by dopadlo jinak. I když - to vždy naráží na nedostatek "vedení schopných" lidí. Ale, po bitvě je každý generál, já nevím jaké tam tenkrát měli poměry :)

Co se týče vás, mohl bych se rozepsat, ale asi by to působilo dost jedovatě - to nechci. Zkrácená verze je "Neměli jsme tu čest se poznat." :)

Pro7

Anonymní řekl(a)...

Celé to bourání od nás bylo značně ovlivněné tím černým čtvrtkem. Cíle pro jednotlivé aliance byly určené jinak než se nakonec utočilo. Celé se to zvrtlo kamsi ...

SEV měl určený div C.A už dlouho a proto utočil tam. Určitě hrálo roli i to, že C.A poničilo náš div. Takže taková menší odveta.

U nás se po utocích rozhodlo pár lidí ukončit svoji hru a zvažovalo se, že skončíme všichni. Nakonec jsme se ale rozhodli pokračovat a nějak se do toho konce přečkat :)

Kryštůfek, Ikaros

Anonymní řekl(a)...

Tak a je to opet tady - mnou podcenovane psychologicke hledisko se opet uplatnilo (jak potvrzuje krystufek z Ikarosu). Jeden nas hrac mi vzdy rikal - bourat budeme, kazde zdrzeni je i velka psychologicka rana pro obrance. Ja mu moc neveril, ale jak se ukazuje, tak se to potvrdilo v podstate u vsech alianci, ktere jsme bourali. V tomto myslim sever hodne zaspal a psychologicke hledisko podcenil.

Pro anonyma z AS/SEV nebo Ikarosu (nepodespal se, tak nevim). Tvrdit, ze by vas div byl nedobytna pevnost je dost odvazne tvrzeni. To by jste tam meli 8M obrany?

Jinak to bourani bylo naplanovano tak, aby se zamezilo preskupovani obran mezi divy. Sice to nevyslo uplne dokonale (bylo to tak 1 den ve skluzu), ale jak se ukazazlo, tak to stacilo.

couda22

Honzyk řekl(a)...

Musim rici, ze uz od zacatku jsem alespon ja s psychologickym hlediskem pocital.

Kazdopadne to, ze nas div dopadnul nakonec nejhure beru jako dobre znameni, protoze ty ostatni byly o to mene napadeny/poniceny. A to, ze se na nas sever vyradil me tesi, i to ze, ze to berou jako odplatu, i s tim jsem pocital.

Dekuji za vsechny komentare na nas ucet, vsechny beru jako pochvalu, cenim si jich .... (i tech severskych). A myslim, ze par lidi ze severu to maji v hlave srovnani, pouze bohuzel nedospeli k takovemu konsensu a nedokazali rozumne srovnat zastupy siku na to, aby to pro sever dopadlo lepe.

Jak mam sice napsano v profilu, ze hostorie si pamatuje pouze viteze valek, ne jednotlivych bitev ... nu coz, i pesaci s podporou u spojencu jsou duleziti. Alespon se ted dobre vyspim ;-)

sollen, C.A

Unknown řekl(a)...

mam takovy pocit, ze na to jakou masinerii spustil sever co se tyka agitace propagace preskupovani hracu, prejmenovavani presouvani sjednoceni severu loajalita kvuci severu a vyhranenost ke Keriu a Antics, tak mam pocit ze toho moc nepredvedli. Dokazali nasypat do divu obranu, ale ani ne takovou jakou mel kazdy div na jihu jiz od casneho veku. Jen CA trochu kulhalo, ale dotahli to pekne daleko, coz se o severu rict neda. Nechci nikoho hanet ani pomlouvat, jen me prislo ze sever strilel do vzduchu a ne na terc.
jarmo

Anonymní řekl(a)...

Nedobytná pevnost byla nadsázka, pochybuji že by jsme uživili 8M. Prostě obrana by vzrostla natolik, že by vznikly poloviční škody. Ale to už je uplně jedno :) CA včas zareagovalo, poslalo útok a dosáhlo svého. Což je správně a tak to má být :))). Samozřejmě CA muselo čekat že to nenecháme jen tak a pokusíme se je srazit k zemi :). Proto mě překvapují komentáře typu "sever si potřeboval zvednout sebevědomí a tak sejmul nejslabšího" atp. Vůbec my připadá, že si někteří myslí, že na začátku serveru to hlupáky generovalo na sever a ty největší chytráky na jih :)) Je to hra ve které rozhodly menší chyby a ve které se hodně nevyplatilo dlouhé otálení s útokem. Sice není všem dnům konec, ale i tak : sláva vítězům a čest "poraženým"
-travis-

Anonymní řekl(a)...

Jarmo ty si hochu uplně mimo mísu :))), když si myslíš že sever sypal obranu do jednoho divu ! :D. Prober se ze snu ! pokud docházelo k nějakým přesunům, tak jen symbolickým, které absolutně nemohli nic ovlivnit. Každej i když je pod názvem Sever soukromničí a staví na svém písečku a ze svého písku :)

Anonymní řekl(a)...

Jarmo je mozna mimo misu, ale ted jsi popsal, proc jste tak hloupi a proc jste prohrali;)
Napr. proc jsme jako JU vubec nestaveli v divu eragornu...V podstate jsme ho zabrali kvuli jiste pochybne cinnosti jedne severske aliance(ano chteli nam ho ukrast:-D)
To, ze jsme tu meli jen symbolickou obranu se kladne odrazilo na obrane u Jarma...

Kde jsou ty casy, kdy Ikaros valcoval ankety o nejoblibenejsi alianci(ze by ali zprava. hlasujte pro nas:-D). Pred natarama jsem jihu neveril, opravdu velkych armad nebylo tolik abychom mohli sejmout tolik divu, ale obrana v nich nam nahrala do karet...

Co se tyce CA, no reknu to takhle, pral jsem jim vyhrat, ale zase by to asi nebylo normalni vitezstvi, pokud by div s takovou obranou nebyl pobouran...:)

Maca

Anonymní řekl(a)...

Zopar prispevkov je naozaj zaujimavych jarmo, Maca ...

CA hralo to co bolo v ich silach a hej mali par zaujimavych prvkov.

@jarmo
- to ze CA stavalo bez burania tak dlho a dotiahlo to tak daleko, je sposobene tym ze Sever proste bural neskor. Z mojho pohladu na tom CA ma len taku zasluhu ze naozaj slapali ako mali ale ...
- ano vsetky 2 divy na juhu boli lepsie branene ako vsetky divy na severe :)
-prvej polovici tvojho prispevku nerozumiem, a co s tym vsetci mate, ze sa na severe agitovalo a neviem co, uprimne som si nic take nevsimol. Normalne sme hrali a taktizovali... ake presuny, agitacie atd... no nic
-a to o tom strielani do vzduchu to ma tiez mrzi ta poznamka, ale po boji je kazdy general, predpokladam ze ak by vitazil Sever podobne by sa ozyvali taketo blahosklonne hlasy aj zo severu. Btw jeden z lepsie branenych divov na severe mal taketo zastupenie v obrane
DF - PHX 58 44,53% / 47,139%
ATL 95 33,228% / 31,439%
DF - PHX2 48 10,491% / 9,567%
DF - PHX3 9 0,983% / 0,912%
ImpeR-II 29 3,608% / 3,591%
Ostatne 64 7,16% / 7,352%

@Maca - uz nemozem pozriet kto si a teda z akej ali ... ale nebudeme rozumovat nad tym ze ak by sever nahnal vsetko do jedneho divu ci by vyhral ten div alebo nie a co by spravil JUH pod takymto tlakom... alebo keby spravil Sever dva divy ako by to vyzeralo atd... preto tvoja poznamka o tom ze sme hlupi lebo sme stavali na viac divov ma takisto velmi mrzi.

Proste mal Juh viac armad (predpokladam ze ma este nejake) a dokazal spravit fakt dobru obranu. A preto aj vyhra

najazdnik, DF - PHX
prepacte ze je to take dlhe

Anonymní řekl(a)...

Jarmo je mozna mimo misu, ale ted jsi popsal, proc jste tak hloupi a proc jste prohrali;)

Další Jarda s teorií hloupého severu a chytrého jihu:).
Bez komentáře...

Anonymní řekl(a)...

Prosím zdržte se narážek kdo je hloupý a kdo chytrý... je to ubohé.

Každý zvolil jinou taktioku a my ji měli lepší. Proto vyhrajeme. Tečka.

spartik / Kerio

Anonymní řekl(a)...

Ja vazne nechapu, proc si nekteri mysli, ze je dulezite soupere urazet ci ponizovat. Navic nemaji ani tu odvahu, aby se pod svuj nazor podepsali. To je opravdu ubohost.

couda22

Anonymní řekl(a)...

Dobrý čoudo :) a teď mi ukaž jedinou urážku kterou sem tu napsal, nikoho neurážím nemám důvod. Reaguju na komentář Maci který napsal že na severu jsou hloupý. Ale samozřejmě, pže jsi z jihu tak se to otočí proti mě a já jsem ten kdo začal :)). Proto nemá smysl pokračovat :)

Anonymní řekl(a)...

Můj názor na věc je ten,že Sever se před začátkem Natarů zbytečně oslabil,mysleli si,že zničí Kerio a tam ztratili moc velkých armád úplně zbytečně,kdyby dělali tichou vodu a střádali armády,tak by to možná vypadalo jinak .Ještě,že to udělali tak,jak to udělali a to tak,že šli bezhlavě do celého Keria. Také byli mnohé změny na Severu ve vedení a různá prohlášení,která měla dělat respekt,ale to jim nevišlo Keriu pomohli spojenci. Sever dělal určitý nátlak a nezpočetně fake bylo to těžké se snažit v možných vesnicích mít dobrou obranou armádu,ale to se nám všem v jihu vrátilo teť a to tak,že Severu zůstal maximálně fíkoví list a aby se úplně neshodili,tak to narvali s posledními možnými armádami do -C.A-. Dobře si spočítali,že když to narvou do jiného divu z Jihu, tak se úplně shodí,ale tím,že to narvali do -C.A- ,tak si zlepšili o něco málo náladu před koncem hry . jinak -C.A- to nebere jako nějákou prohru,ale jako výhru. Asi vzali poslední velké armády co Sever měl a tak teť přejou víhru spojencům myslím,že hodně lidí to nebere jako výhru jednoho divu a jejich spojenců,ale jako výhru Celého Jihu a v té má velkou roli i -C.A-. :)

Nio

Anonymní řekl(a)...

jarmo, maca - opravdu jsem se zasmál :)

Co se týče Jardy - to je kapitola sama pro sebe. Nechme ho "spát" :)))

Co se týče ostatních: "Poperte se :))" :))

Pro7

Unknown řekl(a)...

@Pro7
ja mozna spim, ale na spravne posteli.

Kdosi tu psal ze kdyby stavel sever 2 divy nebo dokonce jeden div kde my bysme byli?

Tak proc to tak neudelali? Proc nestaveli 1 div a nevyhrali?

Agitace presuny- to znamena vytvoreni ally sev a jejich odnozi spolecne spojenectvi celeho severu atd.....
Jarmo

Anonymní řekl(a)...

jarmo: Co to bylo za obrat?
Spání na správné posteli ... rozepiš se ať vím(e), jak jsi to myslel ;)

Pro7

Anonymní řekl(a)...

Pro toho anonyma, ktery me uplne spatne pochopil. Anonym (nebo asi anonymove) tu napsali:

"Jarmo je mozna mimo misu, ale ted jsi popsal, proc jste tak hloupi a proc jste prohrali;)

Další Jarda s teorií hloupého severu a chytrého jihu:).
Bez komentáře..."

Na tento prispevek jsem reagoval mym prispevkem ohledne urazeni souperu. Pokud si prectu vetu "Jarmo je mozna....", tak z ni vyplyva, ze to nepsal severan, ale jizan, protoze v ni pise, ze nekdo tu sam napsal, proc sever prohral a tudiz me z toho vyplyva, ze to psal jizan. Takze jsem reagoval v tom smyslu, ze nepokladam za zpravne urazet soupere. A v podstate to plati na obe strany.

Ja nejsem sice zadny svatousek, ale uctu k nepriteli jsem vzdycky zachovaval a slusnych nepratel si vazil a vazim, protoze bez nich by tato hra nemela smysl. Muzes se zeptat kde koho v League a myslim, ze ti vetsina lidi od nich toto potvrdi.

couda22

Anonymní řekl(a)...

Tak, abych to vysvetlil, me jmeno je Marek, jsem mladsi(o 10 let:), hloupejsi a hlavne studujici bratr velkeho aureliana b.
Hral jsem na s7 sam do konce letnich prazdnin, pak jsem pokracoval jen na s2(2 divy-obrana max 2 mega v kazdem-dostali sme par katovacek a bylo po hre-mala obrana:() no a nekdy od unora jsem zacal hrat zase tady na brachove uctu(dohromady..)
Nazval jsem vas hloupymi, ale nebylo to nijak zle mysleno, kdyz jsem rozbil 8 senatoru, taky mi par lidi napsalo, ze sem hloupej..:)

Ted neco mimo travin..
TO PRO7: dorazil bracha na tu vasi rozlucku? jeste mi volal kde to je, pak jsem s nim mluvil jen rano, ale byl strizlivej, tak to snad dopadlo dobre:-D

Maca

Anonymní řekl(a)...

Dorazil ;)

Pro7

Anonymní řekl(a)...

http://travilog.org.ua/cz/3021010/b319510768190b7a0482fd96987b1c30
Pak tu bude i nejaky ten clanecek, ja jen, abyste videli, ze nemame jen plnou hubu kecu...:)

btw. uz jsem chtel zalovat travian, ze nebudu mit kde bourat:-D

Maca

Unknown řekl(a)...

Hih, jestli útok na CA vidíte jako zvedání sebevědomí na nejslabším, jako co pak hodnotíte útoky na socana, kde podpory byly srovnatelné? Tam jste si sebevědomí zvedali trošku mockrát, když to tak berete :-)

Sára, DMW