čtvrtek 15. května 2008

S poctivostí nejdál dojdeš ...


S poctivostí nejdál dojdeš a tak SEVER nikam nedošel.

Dnes jsme se stali svědky blokace dalšího stavitele divu (tentokrát pro změnu oprávněné). Multihunter u hráče Pro7 objevil a po právu potrestal (všechny budovy v divu o 5 procent dolů) použití nepovoleného skriptu, který automaticky nahrával data z tržiště do zásobovacího programu.

Tento případ nám jenom potvrdil, že bojovat se má čestě, a že desítky nocí probděných při hlídání divu jsme neabsolvovali zbytečně.

Závěrečnou třešničkou na dortu je to, že právě do tohoto divu naposílal celý SEVER svá vojska, neb jako jediný měl ještě šanci konkurovat ostatním.

33 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

no nevím jak mos je ta zpráva pravdivá, ale vámse zjevně hodí do krámu, dofám že si mh po přečtení tohoto blogu udělají obrázek jak JU porušuje pravidla vystavováním výpisu bez souhlasu druhé strany, rozebíráním trestů, zesměšnění TT týmu v souvislosti se Stalinem a Churchilem.... no nevím.... jen tak dál, poctivci

Buchweeee

maca řekl(a)...

Ty ses vocas:-D, jsme na strance, ktera v zadnem pripade nesouvisi s travianem/travian forem, tato stranka neni ani vygooglovatelna, to co si tady pisem je ciste nase vec.
Hlavne netusim, co by tady jako TT mel asi delat, nemyslis, ze ma prace dost?:)
Jinak to co si pisete na Vasem foru je taky jen Vase vec, a nikdo z jihu vam tam nepise;)

Andy řekl(a)...

pokud vím tak vystavování výpisu bez souhlasu druhé strany je zakázané POUZE na oficiálním fóru travianu, Toto je soukromý blog urceny pouze pro potreby JU a proto neni duvod proc by tu nemohli byt uvadeny udaje ktere tu jsou. Pokud se ti zda ze tento blog porusuje zakony nasi zeme, muzes to zacit resit, jinym pravidlum ale nepodleha...

Anonymní řekl(a)...

Prosim tento problem sa tyka vylucne DF-PHX a nema nic spolocneho s ostatnymi alianciami severu.

najazdnik DF-PHX

Andy řekl(a)...

a jak to teda bylo? pokud DF pouzivali automaticky skript na hlidani obili tak je trest opravneny, pokud se MH sekl, tak by za to mel dat hlavu na spalek....

Aureliano b. řekl(a)...

Takze nase clanky jsou tendencni, priznavam, delame si srandu ze vsech, ikdyz asi malo ze sebe. Kazdopadne jsme pocitali, ze se Blog dostane k vedeni severu a to ma moznost se tu vyjadrit, jejich komentare mazat nebudeme, protoze nepouzivaji vulgarity. Oni sami to myslim berou s nadhledem.

K otazce dnesniho trestu pro Pro7, podle mne je v tom momentalne spousta emoci. Nema cenu spekulovat, jestli byl trest opravneny nebo ne, kazdy si musi utvorit svuj nazor, komu bude verit, jestli poskozenym nebo MH. Nic jineho nez verit jedne stane se ani neda, protoze vse je v rovine tvrzeni proti tvrzeni a nejakeho jasneho dukazu se asi tezko dockame.
Vitam dalsi prispevky do diskuze a prosim bez emoci a vecne.

Honzyk řekl(a)...

vsechny divy pouzivajiaplikaci na hlidani obili. JU, Kerio i CA pouzivaji tu samou, overenou z jinych severu. Dulezite je, ze se musi data z trziste kopirovat do aplikace rucne.

Ja ze stripku, co mam, chapu, ze Proý vyuzival nejaky skript, ktery to delal automaticky. Tedy hypoteticky, pokud nejde zadny utok, muze si stavitel celou noc schrupnout. Takovy skript, jako jakykoliv jiny je zakazany a trest opravneny.

Je tu nekdo, kdo muze potvrdit ci vyvratit, zda se takovy skript pouzival ci ne?

sollen, CA

Anonymní řekl(a)...

Stručně, aby se mi sem nevloudili vulgarismy (stejně jsem to chtěl napsat i na forum, než to někdo zamkl, tak než to zapomenu...)

Jeden člen TT něco povolí, další to trestá, porušení pravidel závisí na tom jestli v MH účtu zrovna sedí Pepa nabo Franta, jeden něco povolí, druhý zakáže. Programy na obilí se dávají schvalovat k mh, někdo to schválí, další srazí div... pak si vyberte.

Camling

Athena - DMW řekl(a)...

Proc to tady resit ... at je pravda, jaka je, vzdycky si to obratite po svem. :) Mejte radost, ze vy jste ti gerojove, v klidu si dostavte sve divy a poplacejte se po zadech. Preji vsem hezky den. :))

Anonymní řekl(a)...

Jenom byste nemuseli strkat vsechny ali ze severu do jednoho pytle. K DF PHX se nechci nijak vyjadrovat, nevim, co se presne stalo. Ale abyste si nemysleli,ze vas stavitel je jedinej, kdo nespi, protoze hlida obili v divu. Ja se snazim tuhle brat s nadhledem,precejen jde o prd,je to jen priblbla klikaci strategie...ale myslim,ze ted jste to docela prepiskli, je to hlavne nefer vuci jinym stavitelum,jako treba u nas kodl a jeho zastupci,kteri u toho travi hodne casu.

Ale jinak peknej blog,clovek se aspon pobavi, kdyz u hry samotne to uz skoro nejde (u me teda uz nejmim posledni pulrok:-))

Lukessa, League

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer,
náš program za který jsme trestání prošel několika servery a nikde nebyl shledán špatným, stejně tak nebyl kontaktován náš druhý stavitel i když jede na stejném softu. Jde o souhru několika faktorů, ráno se totiž udajně můj účet několikrat za minut přihlásil na účet stavitele což bylo vyhodnoceno jako automatické stahování dat. MH na nás v průběhu stavby vyzkoušel všechny možné otázky na zakázané postupy a nikdy neuspěl. Chci jen říci, že nejsme tlupa bláznů co by vědomě porušovala pravidla a doufala, že jim to projde...

Na veřejném foru jsem uvedl menší úvahu na pravidla a možnosti detekce škodlivého softwaru... podle mě není problém nahradit ruční aktualizaci sypky aktualizaci automatickou tak že nepůjde poznat která je která. A pak se tešte na robotizované hráče travianu které zadny MH neodhali.

přeju všem hodně štěstí ve hře

stepandix

Anonymní řekl(a)...

@Lukessa - ano, mas pravdu, taky by me asi vadilo, kdyby me treba nekdo strkal do stejneho pytle s hracem JK, ktery vedome zautocil bourackou na spojenecky div (napadlo me treba toto prirovnani).

Jinak je potreba si tento blog trosku vice precist a rozumnemu cloveku musi byt jasne, ze drtiva vetsina zprav je vedena v nadsazce.

Jak psal aurel - nasi sefredaktori si delaji srandu, zj. pak ze severu, coz. je logicke, protoze to jsou nasi souperi. 1x se podarilo si udelat srandu i z nas. Ja osobne si ze sebe delam srandu pokazde, pokud muzu - je to hodne motivujici.

--------------------------

Jinak mi neprijde celkem fer, ze na S7ce dela MH clovek, ktery v minulosti na s7ce hral. Pro me to je jasny stret zajmu. Taky nechat zaucovat MH na koncicim serveru, to neni prilis rozumne od TT.

couda22

Anonymní řekl(a)...

Do posledního příspěvku byl tento blog inteligentní a vtipný. Poslední příspěvek je neskutečně ubohý. Pravda, můžete si psát na svém blogu co chcete, ale urážet půl serveru? Vlastní bloknutí svádíte na práci severu a když nějaké dítě zařízne nepřítele, hned je to po právu... Vaše vítězství by zřejmě přišlo i bez tohoto zásahu.
Buďte tedy aspoň slušní k ostatním hráčům.
Děkuji.

Koala

Anonymní řekl(a)...

@couda: Jasny, ja to beru, ze to je nadsazka,jen rikam, ze posledni prispevek prekrocil (moji) hranici "vkusu".

Ten novej MH mi tady taky nesedi. Nejen,ze se zaucuje na koncicim serveru, ale z toho, co psal na foru, mi prislo, ze nedokaze uznat pravdu jinych. Kazdopadne je skoda,ze to konci takhle, protoze kdybych to vedel, tak bych se svoji armadou nalozil jinak...

btw. zajimalo by me,kdo z hracu to po tomhle zkusi hrat znovu...

Anonymní řekl(a)...

zapomnel jsem se podepsat..prispevek vyse psal Lukessa:-)

Anonymní řekl(a)...

Takže přece se sem člen TT dostal, to že jsem na s7 hral, bylo pouzde jako zastup u mé kamaradky, ktera nestíhala v práci, klikal jsem s ni asi 3tydny, nepsla jsem na forum a v té dobe jsem jest ejako MH nefungoval!
Končící server je daleko jednodusi, nez novy, když tu je 25 000 hracu z toho 5 000 multiuctu..........

Každý MH má jiné měřítko, co dnes provedl kachna, tak za to na s2 sundali typkovi 66% popky.

Stejne jako fotbalovy ci hokejovy rozhodci, kazdy ma jiny nazor na faul a kazdy ma jine meritko. A kdyz si v hokeji nejsou vsichni 4 jistí jestli to byl gol, jdou volat video, v nasem pripade admin, ktery, nam vse jasne schválil.

Dvakrát jsme stavitele varovali, dvakrat si mysleli ze si mluvíme do vzduchu.......pak se nesmí divit.

Fuunny

Unknown řekl(a)...

Koalo koalo, vidim ze nema ani obraz ani zvuk, nepochopila jsi oc o tu jde. Jen nevim koho sme zvulgarizovali atd..... ironie nadsazka a arogance,tj. mix naseho blogu. Jarmo

Anonymní řekl(a)...

Jen upřesním, že kachna byl obviněn z používání greasemonkey(lež). Kachna investoval do travianu několik tisíc za plus účet.

Pro7

Autor řekl(a)...

Koala: Tak když už tedy čteš soukromou stránku nepřítele, tak si alespoň odpust podobné komentáře.

Nebo by si snad chtěl, abysme podobné bezpředmětné názory vkládaly do fóra League ? Například do vlákna, kde se radujete ze zablokování účtu stavitele JU ?

Cílem této stránky není být politicky korektní, ale informovat o dění členy JU.

Isac

Anonymní řekl(a)...

Neskutecne me mrzi to co se stalo.

Skoro by me potesilo, kdyby se vedeni jihu dohodlo s vedenim severu, ze pocka a necha dostavit tu alianci svuj div na puvodni stav.

Zuzika 2

Anonymní řekl(a)...

Jarmo: Myslím že jsem to pochopil, ale určitě by to šlo napsat víc vtipně a míň urážlivě. Jako vhodný cíl posměšků se mi zdá spíš zbrklý demagog fuunny, který vzdor svému jménu vtipný není (třeba se pletu, třeba je to celé vtip a zbourá sklady i ostatním a div postaví sám MH :). Doufám, že u dalšího článku se budu opět bavit (jako u drtivé většiny zde uveřejněných), ale tenhle mě hrozně nasral, věřím že mě pochopíš.

K

Anonymní řekl(a)...

Isac: omlouvám se, že sem tolik píšu, ale opět musím reagovat :)
Asi jsem to napsal špatně. Prostě se mi ten příspěvek nelíbil, třeba jsem ho nepochopil a dojde mi to později - to se stává.
Ze strany League jsem ale nezaznamenal žádnou velkou radost nad zablokováním divu JU, spíš naopak.
To jen pro pořádek.
No doufal jsem, že sem budu psát až gratulaci k vítězství, tak se hráčům jihu a ostatním čtenářům omlouvám za spam.

Mějte se.
K

Anonymní řekl(a)...

časem se jistě mezi vámi objeví interní pošta mezi naším stavitelem a MH a udělate si obrázek sami... jinde to nejde zveřejnit protože to hned TT maže a blokuje.. což je pochopitelné..

Anonymní řekl(a)...

Hezký den, večer,hezké ráno,dopoledne , odpoledne ( safra zapomněl jsem na poledne).Jedno už mám srovnané v hlavě.Nastavím stránky Travianu v Google do blokovaných.Už se těším.Nastanou příjemný dny bez dlouhého čučení na něco jako vesnice.

Trewsx

Aureliano b. řekl(a)...

@Koala

No pro nás to bylo dost ošklivé překvapení a rozhodně to nikdo pro7 nepřeje. Obvzlášť ne lidé, kteří mají něco do činění s divem a ví jak je jeho obsluha fyzicky i psychicky náročná. My konverzaci mezi Pro7 a MH rádi uveřejníme, pokud bude Pro7 souhlasit. Normálně zákaz publikování zpráv mezi hráči a MH chápu, ale trest pro stavitele divu je natolik vyjímečná věc, dotýkající se tolika lidí, že je podle mne nutné udělat vyjímku. Samozřejmě bych měl rád i souhlas MH, ale obávám se, že ten ho v principu nemůže dát, nebo se mýlím?

Anonymní řekl(a)...

stejne mi prijde trochu absurdni uplatnovat pravidlo kolektivni viny...(nevim jestli je Pro7 skutecne vinen)...ale potrestat vsechny co se na tom divu dreli mi prijde trochu zbytecny...

jinak urcite by bylo vhodny zverejnit konverzaci mezi MH a Pro7...kdyz se to tyka tolika lidi...

nethig

Andy řekl(a)...

pokud lidi kolem Pro7 a spol byli nespravedlive potrestani, napr za neco co udajne pouzivali a pritom to nebyl pravda, at se pokusi posbirat vsechny dokumenty, o zaplaceni zlatek, pokud jste to platili z uctu, tak to urcite maji ve vypisech... a poslete to k refundaci na Travian team. Pokud si inkasuji za sve sluzby, tak maji take nejakou zodpovednost, ikdyz budou nakrasne tvrdit ze ne...Vyhra se mela rozhodnout na mape a rozhodne by bylo skoda aby zvitezil TT a spol... Tech penez ze zlatek jim tam tece moc

Unknown řekl(a)...

musim s tebou nesouhlasit Borgu..pravidla rikaji ze nemas narok na skodu, pokud hrrajes proti pravidlum. Na druhou stranu, MH hlida aby se nepodvadelo. v teto fazi jde o div. My ho stavime oni ho stavi. Jsou za nama a "podvadeli"(ja nevim) tak budiz, pokud vyhrajou, bude se to resit, pokud ne tak taky. Ale byt si tak jisti...nevim.
Nekdo tu rekl: "proc bych podvadel kdyz stavim DS a vim ze jsem pod dozorem" muj nazor: klidne muzes podvadet a to ze stavis DS neni dukaz nebo duvod a to jeste v situaci kde jste dost vzadu v hodnoceni. Tim sem chtel rict ze nekdo muze uvazovat i tak, "jsem pozadu-budu podvadet abych je dohnal, bud na to prijdou nebo stejne prohraju"
Tim jsem chtel pouze reagovat na kohosi nahore,jak psal o tom ze stavitel by nikdy nepodvadel.

Jarmo

Anonymní řekl(a)...

tak tentokrat se ohradím.. stavitel DF-PHX a lide kolem nej nepodvadeli... TT vam nikdy nerekne jak ke svym vysledkum dosel a zrejme slo o spatne vyhodnoceni mnoztsvi prihlaseni na ucet stavitele...
pokud bychom chteli podvadet pak by nebyl problem do nasi aplikace vnest nepoznatelne automaticke prihlasovani apod...
porad vidim v komunikaci s MH jeden problem a to je jeho nedostatecny analyticky software diky nemuz neni schopen urcit vsechny priciny problemu a musi se spolehat na svuj usudek, popripade usudek admina..
ani jednou nas nikdo z TT nekontaktoval a nepozadal nas o pristup k informacem o nasem programu coz by jim zabralo 5 minut a usnadnilo hodiny prace...
pokud vas nekdo obvini ze scriptu a vy ho nemate, pak ho nemuzete ani vypnout, kdyz ho nemuzete ani vypnout logicky nesplnite prani MH a ten se jiz dal nepta, jen vam rekne ze vas varoval...

neustale se tu mluvi o pravidlech.. v ceskych se mluvi pouze o urcitych druzich scriptu a naopak v anglickych obchodnich podminkach jsou zakazany jakekoliv podpurne programy (tedy nejen skripty ale i pasivni obilnatory) .. bohuzel za ty roky fungovani travianu se nenasel schopny clovek ktery by zcela jasne definoval hranice a napriklad by implementoval nektery z obilnatoru do PLUS uctu ...

preji prijemny den...
stepandix

Andy řekl(a)...

Jarmo: ale my si neprotirecime. Jak rikam, pokud nepodvadeli, tak maji narok na skodu, pokud ma MH nejake dukazy, tak ma moznost je predlozit a pokud pouzivali nejake nedovolene prostredky, tak je trest na miste. Nebot jinak zrovna tak jako oni muzeme potom dopadnout my.. Potom nam nas muze MH zablokovat za to ze nekde napisu, ze sem si spocital na kalkulacce kolik este potrebuju surovin? Nebo ze si na papirek pisu casy utoku? To by mohl byt taky podpurny program, ikdyz me ho nedokaze jinak nez ze me s tim papirem a tuzkou v ruce vyfoti.....

Aureliano b. řekl(a)...

Problém je, že MH mají nějaké nástroje na detekci skriptů a podobných, samozřejmě jejich podoba se tají, aby autoři skriptů nemohli tuto detekci obejít. Pak ovšem MH obviní hráče takříkajíc bez důkazů a hráč vlastně neví, jak se bránit. Dostane zprávu typu " Používáš skript, přiznej se " Proti tomu se opravdu špatně brání, pokud dojde k omylu.

Anonymní řekl(a)...

Cela vec je velikym zasahem nejen pro DF-PHX, ale pro vsechny ostatni na serveru. Pokazilo to hru a MH musi poskytnout jasny dukaz. Jak zde ctu, tak ho neposkytnul... odsoudit a potrestat bez dukazu neumeli ani komunisti.. ti si aspon udelali falesne dukazy.
Jestli vsak MH dukaz predlozil, pak se kluci z DF-PHX mohou prit zda je pravy a co vlastne dokazuje. Do toho nevidim.

spartik

Anonymní řekl(a)...

moment, tenhle posměšný článek píší ti, kteří měli spolu s kolegou cardmanem taky zablokovaný účet s divem pro porušení pravidel???