úterý 27. května 2008

Nedostatek informací, začátek konce ...




Hned od počátku Jižní únie jsme stáli před otázkou jak omezit přísun důležitých informací k soupeři a zároveň informovat vlastní členy.


Ideální stav pro vedení aliance je absolutní utajení, ale jak historie ukázala, tato cesta nevede k vítězství.



Vybrali jsme tedy cestu druhou, našim cílem bylo členy JU maximálně informovat a povzbudit !



A proč o tom vůbec píšu ?

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jak tam nekdo spravne poznamenal, tajit je to zbytecny, protoze souper utok posle, at vi kolik tam je obrancu, nebo ne. Navic tezko se rozhodovat podle nejakyho vypisu, kdyz za dobu cesty se pri ocekavanem osrtem utoku situace o dost zmeni. A pocet vojaku v divu se da po jednom vetsim utoku hrube odhadnout i ze simulatoru.
Nezbyva nez podekovat vedeni JU, za jeho skvelou praci ve vsech smerech.

Zuzika 2

Anonymní řekl(a)...

@Zuzika 2 - no ono je dobre vedet, jakou tam maji obranu. Pokud chces idealne vyuzit moznosti armad, ktere mas, tak se proste bez priblizneho stavu obrany neobejdes. Je sice pravda, ze se situace behem 3 dnu (nez utok dorazi) muze zmenit, ale ne nejak dramatizky. Navic se zmenou se pri simulacich pocita.

Kazdopadne otazka miry informovanosti clenu je velmi dulezita. Osobne jsem zastancem kompromisu, tj. napr. zverejnovani reportu s urcitym spozdenim (treba 5 nebo 7 dni), potom zverejnovani reportu, pokud dojde k vyspehovani a pod.

Myslim si, ze velkou praci udelali autori tohoto blogu. Vsichni clenove JU (a nejen oni) zde meli vsechny potrebne informace, ktere je (doufam) motivovaly k tomu, aby nadale podporovali div obilim a jednotkami.

Isac a Aureliano si za tento blog zaslouzi velkou pochvalu a flasku slivovice - odvedli velky kus prace.

dekuji, couda22

Anonymní řekl(a)...

no upřímě řečeno u nás taky byla velká debeta o reportech a tak.
já se také hodně pohádal ale vedení mi to vysvětlilo a hned sem byl chytrejší ale dal sem jim chudákům velkou čočku;)
no nakonec to nedodrželi a velmi mě překvapili
pariraram

Autor řekl(a)...

@pariraram - interní komunikace v JK nám rozhodně pomohla ujasnit si co bude potřeba udělat

Isac

Anonymní řekl(a)...

Ach jo, teď jsem si přečetl komentáře Analrapera a musím vážně konstatovat, že je to vůl. I když tedy sprostá slova se zde moc nenosí. Ostatně ale dle snůšek těch keců také celý slavný server dopadl. A patří za to dík jihu, který už od vánoc perfektně spolupracuje ;-)

Bazilišek

Anonymní řekl(a)...

@Isac - ano to souhlasím i když nebyla úplně na té nejvyšší úrovni ale myslím že to bylo dostačující!
ale využívat icq a skypa se teď na mnoha servrech zavádí a fakt to funguje a garantuju že žádný špech srz skypa neprojde aniž by sme ho neodhalili;)
ale to už je detail a myslím že nám to hodně fungovalo a já děkuji že ste mi kekonci vše vysvětlili
pariraram

Anonymní řekl(a)...

asi netreba rikat ze tu mate vskutku pusobivou reklamu. tohle lidi povzbudi, chteji hrat a narozdil od nas v neco veri :-(
sever se vzdal pred mesicem. vsechny drivejsi "spinave praktiky" (hlavne keria kdy se nam po vsi aroganci snazi podlezat protoze bychom "mohli byt uzitecni" a lhani az to boli) nemusim, pravda se da take prikraslit ale reklama je reklama...
dovolim si podotknout ze zadne skutecne dulezite info jste zde zverejnene nemeli :-(, ale zde vsechno podavate tak motivacne... skoda ze se nenasel clovek ktery by tohle delal pro sever. pozdejsi neschopnost domluvy severu (coz souvisi s moralkou) je vec jina. dik za hru :o)

B.R.E.Z.A.K.

Anonymní řekl(a)...

(hlavne keria kdy se nam po vsi aroganci snazi podlezat protoze bychom "mohli byt uzitecni" a lhani az to boli)
BREZAK - muzes mi vysvetlit odkud mas informaci, ze se vam snazime podlezat? Hodne veci jeste porad v Keriu zvladam, ale nevim o tom, ze bychom vam podlezali. Sami jste si vybrali spatnou stranu a zacali utocit jako prvni - utocnikum, pokud vim, nepodlezame a vy jste dostali na frak hlavne od Antics ;-)
Ale ta odpoved okud tohle mas by mne skutecne zajimala, protoze pak si s danym hracem osobne promluvim.

Dekuji,
Bazilisek

Anonymní řekl(a)...

Ano, nase arogance je povestna, pramenila zejmena z toho, ze jsme proste nechteli uzavirat spojenectvi se vsemi. Nechteli jsme aby to byl jih proti severu. Urazil se Kachna, koukam ze vy take, dobre vam tak. Nevim, proc si vsechny aliance, ktere se doplacali do TOP20 myslely, ze s nima automaticky uzavreme spojenectvi. Pokud je tohle arogance, pak ji priznavam. Mohlo se stat, ze kdyz se cely sever pospojoval, nekdo vas iniciativne oslovil (jako alianci na jihu), pokud je tohle podlezani, hmmm, tak budiz. Ja si zase pamatuju na dobu, kdy jsem tak 1x tydne promazaval nabidky na spojenectvi a vase i ATL-(ted nevim ktere) se tam bez vysvetleni objevovali celkem pravidelne. Dam ti radu... prestan svoji (vasi) neschopnost svadet na aroganci druhych a priste to pujde lip :-P. Doufam, ze tenhle prispevek je dostatecne arogatni, ale ja mam za cely rok podobneho fnukani a hlupych, nicim nepodlozenych vypadu plne zuby.

Scat, Kerio